Политика за поверителност

Сайт: https://pamaura.com/

Сайтът се управлява от  “ДИЛОН” ЕООД, ЕИК 203244428

Настоящата Политика за поверителност урежда отношенията между Администратора и субектите на данни на Сайта. 

Данни за контакт:
email: office@pamaura.com; 
телефон: +359 886 537 710

 

Ние обработваме Вашите лични данни на следните основания:

● Сключения между нас и Вас договор с цел да изпълним задълженията си по него;
 Изрично съгласие от Вас – целта се посочва за всеки конкретен случай;
 При предвидено задължение по закон;
 С оглед наш легитимен интерес

В настоящата политика за поверителност ще намерите детайлна информация относно обработването на личните Ви данни в зависимост от основанието, на което ги обработваме.

Ние обработваме личните Ви данни, за да изпълняваме договорните и преддоговорни задължения и да се ползваме от правата по договорите, сключени с Вас.

● установяване на самоличността Ви;
● управление и изпълнение на Ваша заявка и изпълнение на сключен договор;
● изготвяне на предложение за сключване на договор;
● изготвяне  и изпращане на сметка/фактура за услугите, които използвате при нас;
● за да осигурим необходимото Ви цялостно обслужване, както и да събираме дължимите суми за ползваните услуги;
● запазване на кореспонденция във връзка с направени поръчка, обработка на заявки, докладване на проблеми и др.
● уведомление за всичко, свързано с услугите, които ползвате при нас;
● установим и/или предотвратим незаконосъобразни действия или действия в противоречия с нашите условия за съответните услуги;

 

На това основание се обработват данни за нашите Клиенти. Клиент е всяко лице или представител на юридическо лице, което е в договорни или преддоговорни отношения с нас и желае да използва предоставяните от нас Услуги.

 

 

 

На Сайта предоставяме продажба на стоки в интернет магазин

На основание сключения между нас и Вас договор обработваме информация за вида и съдържанието на договорното отношение, както и всяка друга информация, свързана с договорното правоотношение, включително:

● имена
● имейл
● адрес
● кореспонденция във връзка с цялостното обслужване
● телефонен номер

Обработката на някои от посочените лични данни за нас се явява задължителна, за да можем да сключим договора с Вас и да го изпълняваме. Без да ни предоставите горепосочените данни, не бихме могли да изпълняваме задълженията си по договора. Такива лични данни се отбелязват по специфичен начин с “*” или друг знак. Всички останали лични данни се събират доброволно.

 

Ние предоставяме Ваши лични данни на трети лица, като основната ни цел е да Ви предложим качествено, бързо и комплексно обслужване. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да се уверим, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел. В този случай ние оставаме отговорни за конфиденциалността и сигурността на вашите данни. С лицата, към които предаваме лични данни имаме сключен договор за обработване на лични данни.

Предоставяме лични данни на следните категории получатели (администратори на лични данни):
● Пощенски оператори и куриери
● лица, извършващи консултантски услуги в различни сфери като право, счетоводство, бизнес консултиране и други подобни.


Данните, събрани на това основание изтриваме 3 или 5 години след прекратяване на договорното отношение, независимо дали поради изтичане срока на договора, разваляне или друго основание. Срокът е определен от давностния срок, приложим по закон, за възможните претенции от договора.

Данните, събрани по повод преддоговорни отношения се изтриват след 12 месеца. 

Чрез формата за контакт събираме доброволно предоставените от Вас данни. С изпращането на данните чрез формата за контакт Вие се съгласявате с настоящата Политика за поверителност. Данните, които ни изпращате, се обработват единствено с цел предоставяне на нашите услуги и евентуалното сключване на договор. Данните се обработват и изтриват съгласно правилата на настоящата Политика за поверителност и по-точно правилата за данните, събирани на договорно или преддоговорно основание.

Не използваме автоматизирани алгоритми за обработване на лични данни.

Възможно е в закона да е предвидено задължение за нас да обработваме личните Ви данни. В тези случаи ние сме длъжни да извършим обработката, като например:
● Задължения по Закона за мерките срещу изпиране на пари;
● Изпълнение на задължения във връзка с продажбата от разстояние, продажбата извън търговския обект, предвидени в Закона за защита на потребителите;
● Предоставяне на информация на Комисията за защита на потребителите или трети лица, предвидени в Закона за защита на потребителите;
● Предоставяне на информация на Комисията за защита на личните данни във връзка със задължения, предвидени в нормативната уредба за защита на личните данни;
● Задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно- осигурителния процесуален кодекс и други свързани нормативни актове, във връзка с воденето на законосъобразно счетоводство;
● Предоставяне на информация на съда и трети лица, в рамките на производство пред съд, съобразно изискванията на приложимите към производството нормативни актове;
● Удостоверяване на възраст при пазаруване онлайн.

Данните, събрани съгласно предвидено задължение в закона, изтриваме след като задължението за събиране и съхранение бъде изпълнено или отпадне. Например:
● по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни (11 години),
● задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство (5 години).

Когато по закон за нас е предвидено задължение, е възможно да предоставим Вашите лични данни на компетентния държавен орган, физическо или юридическо лице.

Ние обработваме Вашите лични данни на това основание само след изрично, недвусмислено и доброволно съгласие от Ваша страна. Ние няма да предвиждаме каквито и да е неблагоприятни последици за Вас, ако откажете обработването на личните данни.

Съгласието е отделно основание за обработване на личните Ви данни и целта на обработката е посочена в него, и не се покрива с целите, изброени в тази политика. Ако ни дадете съответното съгласие и до неговото оттегляне или прекратяване на всякакви договорни отношения с Вас изготвяме подходящи за Вас предложения за услуги.

На това основание обработваме само данните, за които сте ни дали изричното си съгласие. Конкретните данни се определят за всеки индивидуален случай. Обикновено тези данни са имейл и име.

В случай че прехвърляме данни към трети лица, Ви уведомяваме предварително преди да дадете съгласието си.

Предоставените съгласия могат да бъдат оттеглени по всяко време. Оттеглянето на съгласието няма отражение върху изпълнението на договорните задължения. Ако оттеглите съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, описани по-горе, ние няма да използваме личните Ви данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.
Можете да оттеглите даденото съгласие като се свържете с нас на посочените данни за контакт.

Данните, събрани на това основание, изтриваме при искане от Ваша страна или ги съхраняваме за посочения в даденото съгласието срок. Ако такъв срок не е посочен, изтриваме данните до 12 месеца от първоначалното им събиране. 

В случай че се запишете за получаване на имейли от нас ще получавате съобщения с актуална информация за нашите услуги, услуги на наши партрньори или друга полезна информация. Можете да се отпишете от имейл бюлетина като натиснете бутона в имейла с надпис „отписване“, „unsubscribe“ или друг аналогичен текст. Можете да се отпишете и като ползвате данните ни за контакт, предоставени в тази Политика.

Обработваме и анализираме данни на основание легитимен интерес. Тези данни се събират с цел подобряване на цялостното ни обслужване. На това основание анализираме потребителското поведение и извършваме анализи на данните. Такива данни са: анонимизиран IP адрес, който показва само генерална локация, поведение на Сайта; неанонимизиран IP адрес, данни за профил във Фейсбук, точна локация
В случай че събирането на горепосочените данни излезе извън легитимния интерес на администратора на личните данни, той ще ги събира само след изрично съгласие.
Вашите данни могат да бъдат и анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи/ елементи, позволяващи идентифицирането Ви, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължени за изтриване, тъй като не представляват лични данни.

За осигуряване на адекватна защита на данните на компанията и своите клиенти, ние прилагаме всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни.
Компанията е установила правила за предотвратяване на злоупотреби и пробиви в сигурността и е приела мерки за запазване сигурността на личните данни.
С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.